1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Premiär för glassfabriken i Vilshult

Den gamla banklokalen har nu blivit till glassfabrik, och i lördags bjöd Adam och Andrea Szilardy på 35 kilo glass.– Jätteroligt att det händer lite här. Vi har ingen affär här men nu har vi en glassfabrik, säger Vilshultsbon Micke Lindau.
Olofström • Publicerad 14 juli 2014
Foto: 
Svårt val. Lisa Ericson, elva år, väljer smaker i den nyöppnade glassfabriken i Vishult.
Svårt val. Lisa Ericson, elva år, väljer smaker i den nyöppnade glassfabriken i Vishult.Foto: Hanna Sigeman

Kön sträckte sig nästan ut till dörren när glass– fabriken slog upp portarna i lördags. Många förväntansfulla glassätare fanns på plats, bland annat Adams gamla gymnasiefröken Ulla Bjarnehäll.

– Glassen var jättebra, och det är så jag minns Adam. Han gjorde allting bra. Jag hoppas att det kommer att gå bra för dem, säger Ulla Bjarnehäll.

Glassen är gjord efter italienska recept.

Gelato, som det kallas, innehåller mindre fett än vanlig glass.

Den är också tyngre än andra glassorter som finns att köpa i affärer.

– Industriglass pumpar de in luft i. Så om man jämför den med vår glass så kommer industriglass väga mindre, säger Adam Szilardy.

Efter öppningsdagen fick Adam Szilardy äntligen sova åtta timmar, för första gången på flera veckor. Förutom ett heltidsjobb på Volvo PV, en glasskiosk i Borgholm och nyöppningen av en andra, har paret två småbarn att sköta om.

– Det har varit mellan fyra och fem timmars sömn de senaste veckorna. Det är tufft, men när man ser hur glada folk blir över det man gör glömmer man bort allt det jobbiga, säger Adam Szilardy.

BLT den 6 maj 2014

Hanna Sigeman
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.