Polisen utreder två fall av mordförsök

Olofström Artikeln publicerades
Polisen förbereder sig för att föra mannen till häktningsdomstol.
Polisen förbereder sig för att föra mannen till häktningsdomstol.

I nuläget arbetar polisen med två fall av mordförsök på Ica Maxi i Olofström. Det ena offret, en knivhuggen kvinna i 50-årsåldern, kunde också höras i lördags.

Samtidigt blir det alltmer tydligt att en annan kund som befann sig i affären när det hände hade haft änglavakt. Efter att ha titta igenom övervakningsfilm upptäckte polisen att en äldre man som befunnit sig i butiken vid samma tid också tilldelats ett kraftig hugg i ryggen. Men han bar en ryggsäck med en surfplatta och hugget tog rakt i datorn. Det var så kraftigt att knivbladet gick av och stack ut från ryggsäcken.

När polisen senare hittade mannen på en annan plats uppgav han att han bara uppfattat angreppet som en knuff. Kvinnan som också utsattes för ett knivhugg fördes till sjukhus. Hon och den misstänkta gärningsmannen är helt okända för varandra, liksom det andra offret.

– Vi har i alla fall kunnat prata med henne, men jag kan inte gå in på vad hon har berättat. Men det har gjorts förberedelser för en häktningsförhandling som ser ut att bli av på måndag , säger polisinspektör Michael Hesselberg.

Den anhållne mannen, som nu misstänks för två mordförsök, är i 50-årsåldern och har tidigare varit föremål för kontakter med psykiatrin.

Till följd av det som inträffat har Ica Maxi valt att tillfälligt ta bort knivarna.

– Man har tagit ett lokalt beslut i butiken med hänsyn till händelsen och berörda personer. Det är inte för att det är farligt, men med hänsyn till den tragiska händelsen och eventuella associationer det kan väcka lokalt, säger Tony Holmberg, vd för Ica Non Food till TT.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.