1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Över femhundra elever i Olofström protesterar

Det pågår ett upprop på högstadieskolan Högavång.
545 av de drygt 600 eleverna har skrivit på en protestlista. Anledningen är att den kvinna som fungerat som deras förtrogna, deras extramamma och vän, måste lämna sin tjänst.
Olofström • Publicerad 10 oktober 2007

Sofia Bengtsson har arbetat i kiosken på Högavångsskolan i två år.

-Hon är som en mamma för oss alla. Det är henne man går till när man har problem med pojkvännen och sådant, säger Caroline Johnsson.

Nästa fredag är det Sofia Bengtssons sista dag. Anledningen till att hon slutar är att det vikariat hon gått på i två år blev utlyst inom kommunen som en fast tjänst. En tjänst som gick till en annan sökande.

-Det är många som har sökt och det är många som är lämpliga. Detta är en bedömning som vi har gjort, säger Helen Hagegren, som ansvarat för anställningen.

I går fick hon ta emot besök av ett gäng elever från Högavångsskolan som lämnade in de hundratals namnunderskrifter de samlat in i protest. På bara några timmar fylldes lista efter lista när de hade satts upp på anslagstavlor i skolan.

-Jag är så rörd och så stolt över att veta att det är så många som brytt sig, säger Sofia Bengtsson.

-Jag älskar de här ungarna så mycket.

Nina Källmodin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.