1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Oro på Finnveden inför uppsägningar

Inte förrän på måndag blir det klart hur många som kommer att sägas upp från Finnveden i Olofström.
Förhandlingarna som skulle ha varit klara i början av veckan har dragit ut på tiden, enligt Kari Koskela från Metallklubben.
Olofström • Publicerad 2 maj 2003

Utgångsläget i förhandlingarna mellan facken och företaget har varit att 40 personer ska sägas upp i Olofström men Kari Koskela säger att förhandlingarna varit framgångsrika.

- Ja, jag tycker att vi har haft lite framgång. Det blir färre än 40 anställda som sägs upp men jag vill inte säga exakt hur många innan allt är klart. Min förhoppning är att vi ska vara klara på måndag och då lämna besked.

Kari Koskela säger att det har varit en intensiv tid sedan Finnveden först aviserade att 60 anställda skulle varslas vid fabrikerna i Olofström, Vansbro och Mora. Varslet gick snabbt ner till 56 personer och nu ser det ut som om den siffran justerats ner ännu en gång. Så gott som dagligen har det varit förhandlingar.

Ifrågasatt varsel

- Vi har från fackligt håll ifrågasatt varslet. Det har sagts från företagets sida att detta görs av ekonomiska skäl och vi menar att det är tveksamt om vi kan leverera till våra kunder som vi ska med en sådan här nedskärning. Rent krasst räknar man bort ett antal huvuden och sen är det bra med det.

Oro och osäkerhet

Självklart har stämningen bland de anställda på Finnveden i Olofström påverkats av förhandlingarna.

- Det skapar så klart oro och osäkerhet. Stämningen har inte varit bra.

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.