1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Öppettiderna förändras inte

Öppettiderna på Hälsokällan i Kyrkhult förändras inte. Två halvdagar i veckan med full bemanning räcker med tanke på patientunderlaget. Det menar Anders Rehnholm, förvaltningschef landstinget Blekinge.
Olofström • Publicerad 22 maj 2014
Gillar inte svaret. Sven G Månsson i Kyrkhult klagade på Hälsokällans öppettider å PRO:s vägnar, men är allt annat än nöjd med svaret.
Gillar inte svaret. Sven G Månsson i Kyrkhult klagade på Hälsokällans öppettider å PRO:s vägnar, men är allt annat än nöjd med svaret.Foto: Charlotte Nilsson

Tidigare i vår skrev PRO Kyrkhult ett öppet brev till landstinget i Blekinge där de menar att servicen på Hälsokällan kraftigt försämrats under de senaste åren. De känner sig överkörda. Informationen om förändringarna har varit bristfällig och ändrade öppettider har kommit plötsligt menar PRO Kyrkhult.

I dagsläget har Hälsokällan öppet tisdagar och torsdagar mellan klockan 08.00 och 12.00 och är då bemannad med läkare, distriktssköterska och laboratoriepersonal. Att öppettiderna återigen skulle bli generösare finns det inga planer på enligt landstinget.

I ett svar på PRO:s öppna brev skriver Anders Rehnholm, primärvårdens förvaltningschef, att "med det patientunderlag Hälsokällan i dag har så har efter­frågan på besökstider minskat vilket tillsammans med de ekonomiska förutsättningarna gjort att vi dragit ner på öppettiderna på Hälsokällan".

Han skriver också att runt 50 procent av invånarna i Kyrkhult valt att lista sig på Hälsokällan och att övriga är listade på Olofströms vårdcentral, Läkehjälpen och Familjeläkarna i Olofström.

Han påpekar även att Hälsokällan sedan 2005 ­inte varit en vårdcentral utan en distriktssköterskemottagning och att de sedan dess i högre grad koncentrerat verksamheten till Olofströms vårdcent­ral.

Sven G Månsson i Kyrkhult som tog initiativet till det öppna brevet till landstinget är allt annat än nöjd med Anders Rehnholms svar.

–  Han har på ett fint sätt talat om att de ska stänga Hälsokällan. De pratar om att den visst ska bli kvar, men kan den överleva valdagen, det är vad man vågar tro, säger Sven G Månsson.

Joel Sannemalm
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.