1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Olofströmskillar får skivkontrakt

Final Days Society, där två av fyra medlemmar kommer från Olofström, har fått skivkontrakt. - Vi hade bara spelat in en låt när skivbolaget hörde av sig, säger gitarristen och Olofströmsbördige Pierre Olsson.
Olofström • Publicerad 5 oktober 2007
Foto:Jon Jakobsson Ska göra skiva. Thomas Edenholt och Suwat Khanh samt Olofströmskillarna Andreas Jeansson och Pierre Olsson i Final Days Society, som nu har fått skivkontrakt.
Foto:Jon Jakobsson Ska göra skiva. Thomas Edenholt och Suwat Khanh samt Olofströmskillarna Andreas Jeansson och Pierre Olsson i Final Days Society, som nu har fått skivkontrakt.Foto: Jon Jakobsson

Det har gått snabbt för Final Days Society med Pierre Olsson och Andreas Jeansson från Olofström. Bandet, som har sin bas i Växjö, bildade för ett år sedan och bara för några månader sedan lades den första inspelade låten ut på internet och Myspace, som blivit en av världens största samlingsplatser för band utan skivkontrakt.

Betalar lanseringsturnén - Ganska snart hörde Digital Revolt av sig och ville släppa en skiva med oss. Det är ett litet bolag från Lund, som bland annat har artister som CK, Promise Divine och Chemical Vocation. De kommer att ge ut skivan både fysiskt och i digital form och bolaget bekostar alla omkostnader när den ska lanseras, säger Pierre Olsson.

Och med kostnader menar han framför allt reklam och en kommande lanseringsturné.

"En investering" - Det enda vi behöver göra är att bekosta inspelningen, men det ser vi bara som en investering. Vi spelar in i mitten av november och sedan mixas skivan i Åmål. Målet är att den ska ges ut i januari, säger Pierre Olsson som har ett förflutet i Olofströmsbandet The Mustonens.

Beskriv hur ni låter för alla som inte hört er?

- Det är svårt för mig att säga, men alla kan lyssna på Myspace. Fast tidningen MM (Musikermagasinent) beskrev oss bra när de hyllade vår demo i somras. Vi blev den månadens bästa demoband och de skrev bland annat att lunket och gitarrplocket påminde om Kents 747 och u2:s With or without you.

Fotnot: Lyssna på bandet på: www.myspace.com/finaldayssociety

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.