1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyårsrevyn får ett maritimt tema

Efter fyra månaders planering börjar nu årets nyårsrevy Bland landkrabbor och skrattmåsar att ta form.
Det gamla revygänget är igång med repetitionerna för fullt.
Olofström • Publicerad 25 november 2005
Tar ton. Det gamla revygänget repeterar den kommande revyn Bland landkrabbor och skrattmåsar. Foto: Bo Åkesson
Tar ton. Det gamla revygänget repeterar den kommande revyn Bland landkrabbor och skrattmåsar. Foto: Bo ÅkessonFoto: Bo Åkesson

Det är som vanligt ett mycket hemlighetsfullt revygäng som avslöjade namnet på årets revy, för övrigt den 14:e i ordningen.

-Det blir en traditionell nummerrevy, säger Anita Bengtsson som varit med i 13 av de 14 åren.

Vad revyn ska handla om vill ensemblen inte avslöja, men med tanke på namnet säger en kvalificerad gissning att simhallen är ett av ämnena.

-Det är inte omöjligt att kommunalrådet dyker upp och vem vet, statsministern kanske har tid att komma, säger Patrik Sjöstedt.

Han om någon borde veta, med tanke på att Patrik Sjöstedt spelade Göran Persson i revyn för två år sedan.

Bakom revyn finns runt 40 personer, de flesta medverkar helt ideellt. Det är allt från musiker, dansare, ensemblen till de som står i garderoben och ordnar fika i pausen.

-Belöningen är att få stå på scen inför 2000-2500 personer, säger Patrik Sjöstedt.

-Det är ju för att det är så kul som vi orkar hålla på, säger Anita Bengtsson och berättar att de lägger ner uppemot 500 timmar på revyn.

Alla nummer är inte klara, det är trots allt en månad kvar till premiären. Och på den tiden vet man aldrig vad som hinner hända.

-Vi får hoppas att vi inte har tagit oss vatten över huvudet efter stormens härjningar, säger Patrik Sjöstedt med glimten i ögat.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.