1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nu står vandrarhemmet tomt

Vandrarhemmet Borgen i Olofström har lagts ned.
Olofström • Publicerad 5 september 2001
Foto: BETTINA BETTENHAUSEN Tomma lokaler. Vandrarhemmet Borgen läggs ner. Britt Nygren Andersson har redan tömt de flesta utrymmena.
Foto: BETTINA BETTENHAUSEN Tomma lokaler. Vandrarhemmet Borgen läggs ner. Britt Nygren Andersson har redan tömt de flesta utrymmena.Foto: 

- Det blev för mycket arbete. Det var skoj, men man kan inte jobba tolv, tretton timmar om dagen, förklarar Britt Nygren Andersson, som drev vandrarhemmet fram till nedläggningen i augusti.

För mycket jobb

Britt Nygren Andersson har drivit sitt företag BNA, som hyr ut möblerade lägenheter, parallellt med vandrarhemmet. Ett dubbelarbete som blev för tungt att kombinera.

Redan förra sommaren bestämde hon sig för att avveckla.

- Jag förvarnade regionschefen för Svenska Turistföreningen, STF, redan då, säger hon.

Fler och fler besökare

Vandrarhemmet Borgen har funnits i tre somrar. Verksamheten brukade rulla i gång för säsongen så fort eleverna från idrottsgymnasiet lämnat sina lokaler för terminen. Britt Nygren Andersson slår fast att det finns ett behov för ett vandrarhem på orten.

- Antalet besökare har ökat varje år. Nu i somras hade vi 444 gästnätter. Det har mest varit medlemmar från STF. En gång hade jag ett äldre par från Danmark. Hon var 87 och han var 88. De skulle till Kyrkhult för att släktforska, säger Britt Nygren Andersson och ler åt minnet.

Nytt vandrarhem

Roland Romehed, regionschef på STF, beklagar nedläggningen.

- Det är tråkigt att det inte fungerade, med tanke på att det bara var tre år sedan vi drog i gång, säger han.

Han hoppas dock på ett nytt vandrarhem i framtiden.

- Självklart ska Olofström ha ett vandrarhem. Det är vår ambition och vi har ett par trevare ute. Antingen kan vi samarbeta med någon som redan har en liknande verksamhet eller starta något nytt. Men än är inget klart. Så det kanske inte går i lås till år 2002, säger Roland Romehed.

Bettina Bettenhausen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.