1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nu hyr fler av Olofströmshus

Antalet tomma lägenheter hos Olofströmshus fortsätter att sjunka. Just nu är de nere i 80 stycken.
- Det är en stor förbättring, ett tag förra året var vi uppe i 109 tomma lägenheter, säger vd Tommy Liljenberg.
Olofström • Publicerad 5 oktober 2002

Flera orsaker spelar in i den glädjande förändringen. En är att bostadsbolagets båda kampanjer för att locka till sig fler hyresgäster har givit positivt resultat.

- Ungdomskampanjen gav 13 nya hyresgäster och bredbandskampanjen 34 stycken, säger Tommy Liljenberg.

Dessutom påpekar kommunalrådet Margaretha Olsson (s) att utflyttningen och befolkningsminskningen i kommunen har avtagit det senaste året.

- Olofström är ingen utflyttningskommun längre, säger hon.

Glädjande för Olofströmshus är också siffrorna i det senaste halvårsbokslutet.

- Bolaget ligger på nästan två miljoner plus, säger Tommy Liljenberg. Vid årskiftet förra året hade vi ett minus på 2,5 miljoner kronor i budgeten.

- Prognosen för 2002 blir att vi får ett bokslut som stannar vid plus 1,5 miljoner kronor.

I halvårsbokslutet för 2002 ryms kostnaderna i samband med rättegångsförhandlingarna mot förre vd Hugo Ballovarre. Rättegången kostade bolaget 500 000 kronor.

I somras slog skiljedomen fast att en fallskärm i löneavtalet mellan Olofströmshus och dess förre vd fortfarande gäller.

Den nuvarande styrelsen har beslutat att sekretessbelägga alla handlingar som rör ärendet. Skälet är att företagets ställning som part försämras om uppgifterna i handlingarna röjs.

Vid sammanträdet i går fick styrelsen en rapport om det nuvarande läget.

- Det är inte klart med nånting än, men bollen ligger just nu hos Hugo Ballovarres ombud, säger bolagets styrelseordförande Stig Janzon.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.