1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nu får de en ny gymnastikhall

Skolorna och föreningslivet i Kyrkhult och Jämshög har blivit lovade större idrottshallar sedan slutet av 1980-talet. Nu verkar det som att planerna blir verklighet.
Tillbyggnaderna har högsta prioritet inför nästa års budget.
Olofström • Publicerad 9 maj 2003

Frågan om nya gymnastiksalar i Jämshög och Kyrkhult har diskuterats under många år. Utbildningsförvaltningen har i samråd med tekniska kontoret gett den förre fritidschefen, och friidrottsprofilen, Gösta Rörstrand i uppdrag att redogöra för behovet av nya sporthallar i kommunen.

Hans rapport belyser att flera viktiga åtgärder måste göras för folkhälsans skull. Men problemet är, som ofta förekommande, att pengar saknas. Därför blir det knappast aktuellt med en utbyggnad av simhallen, som varit ett önskemål från föreningslivet i Olofström. Att bygga ut den befintliga simhallen med bland annat ytterligare en bassäng och bubbelpool skulle kosta runt 25 miljoner kronor. Den utbyggnaden är omöjlig utan hjälp. Liksom byggandet av en fotbollshall i anslutning till Motorpavallen i Jämshög eller Dannfältshallen.

- Det är fortfarande långsiktiga planer, men ekonomiska omöjligheter utan sponsring, säger Ingvar Wramsmyr, chef på utbildningsförvaltningen.

Vad som har högre prioritet är de åtgärder som måste göras i Kyrkhult och Jämshög. Bland annat handlar det om att bygga ut den befintliga gymnastiksalen vid Kyrkhults skola med 200 kvadratmeter. Kostnad - ungefär 2,5 miljoner kronor. Problemet med omklädningsrum kan lösas genom att flytta en barack från Alltidhults fritidsgård till Brunnsängens fotbollsplan i Kyrkhult.

- Det är viktiga åtgärder och det är inte omöjligt att de finns med i nästa års budget. Bygget är inte för skolans skull i första hand, utan för föreningslivet i Kyrkhult, säger Ingvar Wramsmyr.

I Jämshög är det däremot skolan som behöver en större gymnastiksal, den nuvarande är bara 160 kvadratmeter stor. Där har utbildningsförvaltningen två alternativ - antingen byggs det en separat hall bakom skolan eller så bygger man till den som finns i dag, säger Ingvar Wramsmyr.

christian.hylse@blt.se

0454-342 31

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.