1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nattklubb öppnas i Olofström

Olofström får en ny nattklubb. Bakom satsningen står Nikolay Kolev som öppnar klubben Lipstick nu på lördag.
– Ett sånt här ställe finns inte ens i Karlshamn eller Kristianstad, säger han.
Olofström • Publicerad 25 juli 2013
Nikolay Kolev startar klubben Lipstick i Olofström med premiär nu på lördag.
Nikolay Kolev startar klubben Lipstick i Olofström med premiär nu på lördag.Foto: 

Bottenvåningen på Bredgatan 33 har genomgått en omfattande renovering. Föreberedelserna har tagit nästan ett halvår men Nikolay Kolev är nu äntligen redo att slå upp portarna på den egna nattklubben Lipstick.

– Det fanns ingenting i de här lokalerna när jag tog över. Jag har byggt upp allt från scratch, säger han.

Nya parkettgolv har lagts in, precis som ljuslätta väggpaneler och möblemang. I taket snurrar en glittrande discokula som för tankarna till ett glamouröst diskotek någonstans längs Medelhavskusten.

Nikolay Kolev stoltserar med en modern nattklubb som nu ska locka festsugna besökare i alla åldrar till Olofström.

– Jag tror att vi kommer få hit folk från andra närkommuner. Titta bara på utrymmet, på vårt stora dansgolv. Ett sånt här ställe finns inte någon annanstans i närheten, säger han.

Att Lipstick öppnar just i Olofström har sina förklaringar. Nikolay Kolev flyttade till Sverige för snart fem år sedan men har under de senaste två av dem bott här i Olofström, som är sambon Sofias hemort.

Innan dess arbetade han i 16 år inom nattklubbsbranschen i det bulgariska turistparadiset Sunny Beach. Erfarenheten finns alltså redan där.

– Jag vill inte lansera det här som en bar utan som en riktig genuin nattklubb. Det är den känslan jag vill åt, säger han.

Till klubben hör även den italienska restaurangen Pasta Mia. Den öppnas dock inte förrän nästa vecka men Nikolay Kolev satsar minst lika hårt på köksdelen.

– Jag har tagit hit en av mina närmsta vänner som är kock och som har er- farenhet från italienska restauranger runt om i Europa, berättar han.

På Lipstick kommer åldersgränsen att vara omkring 18 år och det ska vara öppet på helgerna. Restaurangdelen drivs resterande tid. Det är hårt jobb men Nikolay Kolev verkar vara van.

Han har som sagt samlat på sig rutin från det hektiska nattklubblivet genom åren men premiärnerverna är så klart aldrig lätta att skaka av sig.

– Det har varit lite krångel med vår nya frys vilket vi inte räknade med. Så just nu känns det stressigt.

– Men det är ingen fara, det löser sig lagom till premiären på lördag. Det här ska bli kul, säger Nikolay Kolev och ler.

Henrik Svensson

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.