1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

En 53-årig man i Jämshög har lämnat in en stämningsansökan mot Mon Security AB med säte i
Olofström. 53-åringen kräver 1,6 miljoner kronor i ekonomisk ersättning.
Olofström • Publicerad 10 oktober 2002

Konflikten mellan mannen och Mon Security AB går enligt stämningsansökan tillbaka till 1995.

53-åringen kontaktades av två män, en 50-åring från Olofström och ytterligare en 50-åring från Trensum. Männen tillfrågade 53-åringen om han var intresserad av att arbeta med ett projekt på Mon Security AB som handlade om in-brottssäkerhet.

53-åringen arbetade vid tillfället på ett försäkringsbolag. Han beslutade sig för att ta arbetet som vd på Mon Security AB och påbörjade sitt anställning i augusti 1996. Enligt överenskommelse uppgick 53-åringens månadslön till 25 000 kronor.

Fråntogs sitt uppdrag

I november 1996 uppstod meningsskiljaktigheter och 53-

åringen fråntogs sitt uppdrag som vd. Enligt stämningsansökan bytte Mon Security AB omedelbart kontor och 53-åringen fråntogs handlingar som rörde företaget.

Företaget och de två ägarna har vid upprepade tillfällen krävts på utebliven lön, men ingenting har hänt. Därför kräver 53-åringen i stämningsansökan 969 517 kronor i utebliven lön från den 25 november 1996 till den 18 augusti i år inklusive ränta.

Ytterligare 500 000 kronor i skadestånd för psykiskt lidande, sveda och värk och 150 000 kronor för ett borgensåtagande. En sammanlagd summa på cirka 1,6 miljoner kronor.

Är överraskad

Den 50-åriga ägaren till företaget, bosatt i Olofström, som även är styrelseordförande blir överraskad när han får höra om stämningsansökan.

- Ja, jag är överraskad men inte förvånad. Jag vill inte ge någon kommentar innan jag har sett stämningsansökan och vi har pratat om den i bolagsstyrelsen.

Vad tycker du om stämningsansökan?

- Den saknar grund. För att någon skickat in en stämnings-ansökan innebär det inte att vi gjort något olagligt.

Hur känns det då?

- Det är klart att det inte känns bra att få en grundlös stämningsansökan mot sig, men jag känner ingen oro.

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.