1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Misshandlade och hotade sin mamma

En 28-årig man från Olofström som misshandlade och hotade att döda sin mamma på hennes balkong dömdes i går till skyddstillsyn.
Mannen tvingas också till vård för sina sprit- och narkotikaproblem.
Olofström • Publicerad 22 maj 2003

Den 28-årige olofströmare som i går dömdes till skyddstillsyn av Blekinge tingsrätt hade en diger brottslista då han stod åtalad. Tingsrätten ansåg att det grövsta brottet var en misshandel som ägde rum i augusti förra året.

Mannen misshandlade då sin mamma på hennes balkong i ett lägenhetsområde i Olofström. Han tog stryptag på modern, tryckte till med båda händerna samtidig som han sa: Jag ska döda dig din hora.

Greps av polis

Modern slet sig loss ur sonens grepp och sprang till en granne där hon fick hjälp med att larma polis. I samband med misshandeln slog 28-årigen sönder en fönsterruta i fastigheten. Han greps senare av polis.

Många andra brott

Misshandeln och dödshoten mot modern var inte de enda brott mannen fälldes för. Han dömdes också för att han, med hjälp av en stulen kassaskåpsnyckel, stal 13 000 kronor ur ett kassaskåp tillhörande en mindre butik på Östra Storgatan i Olofström. Den händelsen inträffade i mitten av februari.

Dessutom fälldes mannen för tre fall av skadegörelse. Det första gällde fönsterrutan som slogs sönder samma kväll som mannen misshandlade modern. De två andra fallen inträffade en lördagskväll i oktober förra året. Mannen krossade då, med hjälp av ett järnrör, två fönsterrutor till två olika butiker i centrala Olofström.

Förutom skyddstillsyn och nykterhetsvårdande behandling dömdes mannen till att betala skadeståndbelopp på sammanlagt 24 000 kronor.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.