1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Mässa för hästkrafter på två hjul

I helgen drar Olofströms 21:a Motorcykelmässa igång. Mellan 12 000 och 15 000 besökare räknar arrangörerna med att det kommer..
Olofström • Publicerad 31 januari 2002
Foto: KARIN ABRAHAMSSON Sista översynen. Staffan Olofsson och Jouko Laurila hjälps åt att fixa till den stora bjässen inför mässan.
Foto: KARIN ABRAHAMSSON Sista översynen. Staffan Olofsson och Jouko Laurila hjälps åt att fixa till den stora bjässen inför mässan.Foto: 

Årets dragplåster är PG Lundmark, nyss hemkommen från Paris-Dakar rallyt. Han håller två föredrag i Drömfabriken. Engelsmannen Allen Millyard som själv bygger om motorcykelmotorer är en annan av höjdpunkterna.

- Han är inte så känd och brukar inte åka runt på mässor, så därför är vi glada att han kommer hit, säger Jan Stigsén på Oves Motor som står för arrangemanget.

Med sig från England har Millyard bland annat sin ombyggda Millyard-Kawasaki,en cykel som fått sin 4-cylindriga motor ombyggd till en V8.

För övrigt kommer ett hundratal nya motorcykelmodeller för 2002 att visas.

- Vi skulle fått in prototypen till Hondas nya VTX1300 modell för 2003, men den dirigerades om till Kanada i sista stund, säger Jan Stigsén lite besviket.

Däremot kommer ett gammalt utställningsobjekt med diger historia, Gert-Ove Johanssons Velocette KTT från 1935. Den hittades i Australien med ett hundskelett fastkedjat i fotpinnen.

- Det sägs att ägaren var så rädd om sin motorcykel att han satte fast hunden i den för att vakta den, säger Jan Stigsén.

Sedan försvann ägaren under mystiska omständigheter och motorcykeln hittades inte förrän långt senare när man skulle bygga en ny väg där gubben bott, långt ute i öknen.

Karin Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.