1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Internationella Olofström" och livskvalitet är årens teman när Olofströmsdagarna drar igång den 25 januari. Före detta Volvochefen Sören Gyll, författaren Theodor Kallifatides, Alice Bah och professor Bengt Sahlberg, Skandinaviens enda semesterforskare, är några av gästerna.
Olofström • Publicerad 11 januari 2002

- Röda tråden i år är livskvalitet, säger Ingrid Andersson på Backabo Projektledning som ansvarar för tillställningen. Medfinansiärer är kommunen och olika företag från länet.

Nya för i år är bland annat Region Blekinge. Andra som tillkommit är bland andra Karlshamn Energi och EC-gruppen i Svängsta. Och i en av montrarna samsas så många som 15 företag. Det är ett kvinnligt nätverk av företagare i hela länet som ställer ut tillsammans.

- Jag tycker att vi har lyft innehållet från en lokal händelse till ett länsarrangemang i år, säger Ingrid Andersson.

Framtidens semester

Som vd för Svenskt Näringsliv kommer före detta Volvochefen Sören Gyll att prata om problemet med långtidssjukskrivningar. Och i temat livskvalitet kommer flera föreläsare att bidra till programmet. Bengt Sahlberg är den enda i skandinavien som forskar i turismvetenskap. Han ska berätta om framtidens semestrar.

- Vi kommer att ändra vårt beteende när det gäller att välja semesterorter, säger Ingrid Andersson. Istället för att åka på upplevelsefyllda resor med många aktiviteter kommer vi mer och mer att söka oss till ställen där vi kan koppla av. Och det har redan blivit vanligare med husvagnssemester, där man lämnar bekvämligheten bakom och söker sig till lugnet, stänger av mobiltelefonen och njuter av tystnaden.

- För Olofström är det en sak att tänka på i marknadsföringen av kommunen som semesterort, säger Ingrid.

Även festligheter

Till mässan kommer också Theodor Kallifatides och Alice Bah.

Kallifatides för att prata om sin senaste bok "Det nya landet utanför mitt fönster" och Alice Bah prata om hur det är att växa upp i en liten by i Småland med en mamma från Sverige och en pappa från Afrika. Självklart blir det fest också. Detta år med underhållarna i Bortalaget från Borlänge som en gång i tiden uppfann AfterSkin. Coverduon B&W från Växjö kommer också och underhåller i baren.

Karin Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.