1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Makarna Elnertz stannar gärna

Klockan 10.17 satt makarna Ellis och Carina Elnertz utanför Solifer-husvagnen och njöt av förmiddags­solen. En kanske inte helt ovanlig syn – de är nämligen åretrunt­campare vid Halen.
Olofström • Publicerad 19 juli 2013
Dottern Tina Bornéus och barnbarnet Milla var och besökte Carina och Ellis Elnertz på den permanenta campingplatsen vid Halen.
Dottern Tina Bornéus och barnbarnet Milla var och besökte Carina och Ellis Elnertz på den permanenta campingplatsen vid Halen.Foto: Henrik Svensson

– Det är så väldigt fin natur. Vi gillar det mesta av allt här, säger Carina.

Paret bor i Karlshamn nära barn och barnbarn men husvagnen står pall på Halen året runt och är en slags förlängning av det egna hemmet. Så har det varit i närmare tre år.

– Vi har campat på de flesta ställen i Sverige, och på många platser i Europa med så klart, berättar Ellis.

– Men vi har valt att stanna här vid Halen. Det finns ingen anledning att flänga runt på vägarna.

En uppfattning som uppenbarligen delas av den övriga familjen. Nästa vecka anländer både dotter och son med respektive familjer och husvagnar.

– Det blir lite av en släktträff på Halen, säger Carina.

Henrik Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.