1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Magiska toner med Dunsö

Nå?t helt annat är en musikalisk varieté med Dunsö kapell. I går spelade trion för eleverna i Kyrkhultsskolan. Det blev en uppskattad föreställning med magi och mycket musik.
Olofström • Publicerad 2 april 2003
Foto: ÅSA NILSSON Trollkonster. Trollkarlen Johan Westermark gör konster, medan Mattias Otfors och Per Dunsö förskräckt ser på.
Foto: ÅSA NILSSON Trollkonster. Trollkarlen Johan Westermark gör konster, medan Mattias Otfors och Per Dunsö förskräckt ser på.Foto: 

Kyrkhultsskolans andra och tredjeklassare bjöds igår på underhållning av Dunsö kapell. I gymnastiksalen hälsades de välkomna av Per, Johan och Mattias, vars namn stod tryckta på fotbollströjornas framsida. På baksidan hade varje medlem ett av orden som bildade föreställningens namn, Nå?t helt annat.

Trion roade med musik, sång och magi, och barnen skrattade och sjöng med. Som avslutning trollades klistermärken fram, och delades ut till de nöjda och glada eleverna.

- Vårt budskap är att vart och hur man än går, kommer man alltid rätt. Även om det blir nå?t helt annat än man tänkt sig från början, berättar Per Dunsö.

- Vi vill odla tankar i barnens huvud, och kultur är lite som gödsel. Det göder funderingar och får dem att må bra, säger Johan Westermark.

På grund av sjukdom, fick den planerade föreställningen Tre på sné utgå. Mattias Otfors kallades in och istället spelade Dunsö kapell Nå?t helt annat. Evenemanget ordnas av Musik i Blekinge och ges i länets grundskolor fram till påsk.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.