GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lokala kändisar ställer upp i gala för katthemmet

Björnson Band och andra artister med lokala rötter bjuder på musiken på en välgörenhetsgala till förmån för Lilla Holje djurhem.
Eldsjälarna i Olofströms djurskyddsföreningen hoppas att inkomsterna ska kunna ge lite arbetsro.
Olofström • Publicerad 14 mars 2019
Carin Gylling med Kajsa, Elias Tarakkamäki med Julia, Jonas Bengtsson och Majken Lundqvist Eriksson med Pelle - alla hoppas de att välgörenhetsgalan om några veckor ska hjälpa dem att fortsätta driva Holje katthem.
Carin Gylling med Kajsa, Elias Tarakkamäki med Julia, Jonas Bengtsson och Majken Lundqvist Eriksson med Pelle - alla hoppas de att välgörenhetsgalan om några veckor ska hjälpa dem att fortsätta driva Holje katthem.Foto: LENA EHRING

Rikskända lokala bluesbandet Björnson bjuder på sin svängiga blues i Folkets Hus på söndagseftermiddagen 24 mars. Det gör också flera av deras musikaliska kollegor som liksom Björnson Band spelar utan ersättning denna eftermiddag till förmån för Lilla Holje djurhem.

Det började med att en av bandets medlemmar kom och lämnade in en katt som strök omkring utanför hans bostad, berättar Majken Lundqvist Eriksson.

– Jag fortsatte att ha en del kontakt med hans fru, och så småningom fick vi till det här.

Jöns är en vanlig bondkatt och snart sex år. Han lämnades in till katthemmet i början av februari men har redan fått en ny familj och flyttar snart till Älmhult. Först ska han bara chipmärkas.
Jöns är en vanlig bondkatt och snart sex år. Han lämnades in till katthemmet i början av februari men har redan fått en ny familj och flyttar snart till Älmhult. Först ska han bara chipmärkas.Foto: LENA EHRING

Lilla Holje djurhem är ett hem för övergivna katter och drivs av den ideella föreningen Olofströms djurskyddsförening. Man lever på medlemsavgifter och gåvor men det räcker inte så under åren har man funnits med lite här och där på lokala tillställningar för att dra in några kronor.

– Men något så här stort har vi aldrig arrangerat innan, berättar Carin Gylling.

Lite spännande känns det, men det är också en välbehövlig chans att förbättra ekonomin.

Förutom katthemmet driver Olofströms djurskyddsförening också djurkyrkogården i naturreservatet vid Halen.

Lilla Holje djurhem är ett hem för övergivna katter och drivs av den ideella föreningen Olofströms djurskyddsförening. Man lever på medlemsavgifter och gåvor men det räcker inte så under åren har man funnits med lite här och där på lokala tillställningar för att dra in några kronor.

Femåriga katten Kajsa var inte riktigt barnsäker och behövde därför omplaceras. Nu väntar hon på att ett mera lämpligt hem ska falla för henne.
Femåriga katten Kajsa var inte riktigt barnsäker och behövde därför omplaceras. Nu väntar hon på att ett mera lämpligt hem ska falla för henne.Foto: LENA EHRING

Just nu finns 17 katter på djurhemmet i väntan på ny ägare. Men innan katterna säljs för mellan 1 000 och 1 500 kronor har de både kastrerats och försetts med ett chip så att ägaren ska kunna kontaktas om de springer bort.

– Och köper de en kattunge måste de skriva på att de lovar att kastrera den när den blir könsmogen och visa upp papper för oss på att det är gjort, berättar Majken.

Nu väntar man med bävan på årets övergivna kattungar. Högsäsongen för dem är mars.

– Förra året så här års hade vi ett tag 41 kattungar samtidigt, minns Jonas Bengtsson.

Lena KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.