1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Letar fler seniorer till skolan

Olofströms kommun hoppas kunna hitta fler seniorer till skola och förskola. Inom kort inleds en utbildning för de som är intresserade.
Olofström • Publicerad 18 september 2010
Senior i skolan. Anders Janzon hjälpte under fredagen till på Dannfältet när ?hans? klass från Jämshögs skola skulle dit och idrotta.
Senior i skolan. Anders Janzon hjälpte under fredagen till på Dannfältet när ?hans? klass från Jämshögs skola skulle dit och idrotta.Foto: 

Just nu har Olofströms kommun bara 13 seniorer i skolan och förskolan. Kommunen skulle gärna se att de var fler.

– Vi kan aldrig ha för många, det finns alltid behov av fler vuxna. Det är också ett bra sätt att få kontakt över generationsgränserna, alla har inte det i dag, säger skolkurator Karin Carlén.

De som är intresserade erbjuds en utbildning på tre dagar av kommunen där bland annat skolorganisation, mobbing och ungdomskultur står på schemat. De som vill gå utbildningen behöver inte bestämma om de vill bli seniorer förrän efteråt. Utbildningen hålls i samarbete med Jämshögs folkhögskola.

Tanken är att seniorerna ska vara en extra vuxen i skolan. Hur de väljer att vara det varierar.

– Det bestämmer de själva. En del vill vara med heldagar, andra bara förmiddagen. En del går runt i olika klasser, andra följer en särskild klass, säger Karin Carlén.

Anders Janzon i Jämshög har varit senior i skolan sedan 2003 och har inga planer på att sluta.

– Jag känner verkligen att jag hjälper till och fyller en praktisk funktion. Jag följer också med i det nya som händer på ett annat sätt nu.

Fotnot: Sista anmälningsdag till utbildningen är 20 september. Anmälan sker till kommunen.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.