1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lättast få sommarjobb inom vården

Utsikterna att få sommarjobb i Olofströms kommun är nog störst om du är intresserad av vård och omsorg. Socialförvaltningen behöver mellan 150 och 180 personer som ersättare för sommarledig personal. Hos arbetsförmedlingen ser det däremot tunt ut med sommarjobb.
Olofström • Publicerad 14 april 2003

Outi Svensson på arbetsförmedlingen i Olofström menar att årets sommar ser likadan ut som den brukar göra för arbetsförmedlingen. Kommunens sommarjobb går inte via arbetsförmedlingen och Outi Svensson säger att det inte precis växer högar av sommarjobb på hennes bord.

- Nej, vi har inte fått in särskilt många.

Det ser dock inte sämre ut i år jämfört med tidigare somrar enligt Outi Svensson. Parkarbete bedöms inte som sommarjobb och hamnar därför inte i kategorin. Det arbetet hamnar under rubriken säsongsarbete.

Karoline Gustafsson är personalassistent på socialkontoret i Olofström och har hand om rekryteringen av sommarvikarier.

- Det ser ut som det brukar göra. Vi behöver någonstans mellan 150 och 180 personer till sommaren. På något sätt brukar vi få det att gå ihop.

Inte förrän i maj kommer det att vara helt klart med hur många som får jobb i sommar från mitten av juni till början av augusti. Kraven från socialkontoret på de sökande är att de ska ha fyllt 18 år och gärna ha undersköterskeutbildning eller erfarenhet från att arbeta inom vård och omsorg.

- Vi får gå på kännedom om personerna. Jag tror att vi fick in runt 180 ansökningar. Jag tycker att det ser hyfsat ut just nu, säger Karoline Gustafsson.

ralf.bagner@blt.se

0454-342 33

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.