1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kulturalmanacka speglar livet i Näsum

För nionde året har Näsums hembygds- och fornminnesförening gett ut en kulturalmanacka fylld med bilder från förr och nu i Näsumsbygden.
Olofström • Publicerad 25 november 2003

Kulturalmanackan brukar ha en strykande åtgång, berättar en nöjd Torgils Svensson, ordförande i hembygds- och fornminnesföreningen.

- Vi trycker 500 exemplar och de brukar gå åt. Det är många som köper dem som julklappar.

Föreningen lånar ihop bilder till almanackan och i årets upplaga samsas nya bilder av bygden med äldre årgångar. Där finns bilder från föreningens årsmöte 1983, fina hästar på Hultagården på 1930-talet, konfirmation i Näsums kyrka 1926, elever på Lillehem cirka 1946, revyn Gnistan 1938 och interiör från Thulins affär i Östa.

Där finns också en bild från översvämningen vid Västanå kvarn 1951. Den och översvämningen 2002 var, av döma av vattennivån på kvarnbyggnaden, i samma klass. Gamla foton ska inte bli liggande i byrålådan, menar Torgils Svensson som räknar med att låna ihop en lika spännande samling till nästa år.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.