1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Krävs på hundratusentals kronor i skatt

Trots att Olofströmsbon uppgav att han hade F-skatt så var hans företag varken registrerat eller deklarerat för. Pengarna gick rakt in på hans konto utan att beskattas.
Nu får betala hundratusentals kronor i efterhand.
Olofström • Publicerad 10 oktober 2007

Det var mellan åren 2003 och 2005 som den nu 48-åriga mannen hade ett eget företag. Enligt beräkningar gjorda av Skatteverket i år så hade han under dessa år intäkter på ungefär 1, 4 miljoner.

48-åringen undanhöll inte bara dessa intäkter i firman från Skatteverket. Han berättade överhuvudtaget inte att han bedrev en enskild näringsverksamhet och inte heller upprättade han någon bokföring.

Skatteverket begär nu in skatt på den del av intäkterna som inte beräknas ha gått till omkostnader för bland annat material och personal. Mannen ska skatta för inkomster på drygt 300 000 kronor. Han krävs också på cirka 350 000 kronor i utgående moms.

Nina Källmodin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.