1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Konsert i matens tecken

Tonsättarnas tolfte vårkonsert gick i gastronomins tecken, och den kock-ekiperade kören var förstärkt av födelsedagsbarnet Catrin Johnsson och hennes pianist-parhäst Rachel Fuller.
Olofström • Publicerad 11 april 2005
Tema Gästabud. Tonsättarnas tolfte vårkonsert var som vanligt välbesökt. Årets konsert präglades av mat och fest. Foto: Marcus Palmgren
Tema Gästabud. Tonsättarnas tolfte vårkonsert var som vanligt välbesökt. Årets konsert präglades av mat och fest. Foto: Marcus PalmgrenFoto: Marcus Palmgren

250 personer samlades i lördags till sittande bord i Folkets hus. Läktarna var bortmonterade och långbord dukade med kaffeservis och vita dukar.

Tonsättarnas gäster, Catrin Johnsson och Rachel Fuller, hakade på gästabudstemat och titulerade sig källarmästare respektive hovmästare.

-Själv står jag ju som källarmästare lite högre i rang, vilket passar mig alldeles utmärkt, förklarade Catrin Johnsson till publikens jubel.

Samlar in pengar till Afrika

Jämshögs mest kända mezzosopran valde att fira sin trettioförsta födelsedag i sällskap med Tonsättarna, vilket inte minst Olofströms Ndugu-förening tackade för. Föreningen arbetar just nu hårt med att samla in pengar till en sjukstuga i den afrikanska byn Kizagi och intäkterna från lördagskvällen var ett välkommet tillskott i kassan. Föreningens ordförande, Martin Carlstedt, var nyss hemkommen från en två månader lång vistelse i Kizagi och berättade om två barn som nyligen miste livet i relativt lättbotade åkommor. Om byn haft en sjukstuga hade barnen varit i livet i dag, och han bad därför alla att lägga en extra slant i de djupa tallrikar som placerats på borden.

Programmet bjöd som vanligt på en minst sagt riklig variation och egentligen var det enbart kvällens tema som band ihop alla sångstycken.

Bondkomiska visor

Hasse och Tages klassiska visa Öl avlöstes av en sorglig engelsk dryckes- och kärleksvisa från Shakespeares tid. Svenska bondkomiska visor om ål och supande blandades med skotska hyllningsvisor till lammköttsdelikatesser.

Publiken fick med andra ord både skratta och njuta på den välkomponerade vårmåltiden, förlåt, vårkonserten.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.