1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kaniner lämnades att dö i naturreservatet

Medlemmar ur Olofströms brukshundklubb spårade i lördags upp nio dvärgkaniner i närheten av Djurvilan i Halenreservatet.
Olofström • Publicerad 26 april 2005

-Någon hade förmodligen bara dumpat dem där, säger djurskyddsföreningens ordförande Gert Werner, som först fick hand om djuren.

Under helgen lyckades föreningen placera ut eller ge bort alla kaniner utom två. De finns nu hemma hos Gert Werner.

- Det är en hane och en dräktig hona, säger han. Alla av rasen dvärgvädur.

Det var hundar från Olofströms brukshundklubb som spårade upp de nio djuren i lördags morse. Kaninerna hittades på Bergatorpsvägen vid djurkyrkogården Djurvilan i naturreservatet.

-Vi var ute och spårade med hundarna när jag upptäckte något som rörde sig i gräset, berättar Patrik Larsson från brukshundklubben. När jag kom närmare upptäckte jag fyra kaniner och sedan ytterligare fem som hoppade omkring.

Det visade sig vara fem vuxna djur samt fyra ungar. Patrik Larsson kontaktade djurskyddsföreningen, som hade vårstädning på djurkyrkogården Djurvilan.

Både Patrik Larsson och Gert Werner misstänker att djuren dumpats i naturreservatet av sin tidigare ägare. Flera av djuren bar spår av skador.

-Vi tror att de bott för tätt och att de börjat skada varandra, säger Patrik Larsson.

Han har svårt att förstå hur någon kan behandla djur på det här sättet.

-Har man tagit sig an ett djur är man skyldig att se till att de får ett hyfsat liv.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.