1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Jubileumskalas med vårkänslor

Hipp, hipp hurra för Myran och för våren i dag, hojtade glada barn när de i går passade på att slå två flugor i en smäll.
Då firades våren in samtidigt som förskolans 30-års dag bjöd på kalas.
Olofström • Publicerad 30 april 2005
Vårgung. Sebastian Dodog, 4 år, och Nickolina Holmström, 4 år, går på Myrans förskola som firade 30-årsjubileum i går. Foto: Tina Salamonsen
Vårgung. Sebastian Dodog, 4 år, och Nickolina Holmström, 4 år, går på Myrans förskola som firade 30-årsjubileum i går. Foto: Tina SalamonsenFoto: Tina Salamonsen

Treårige Josef Gewrige hade helt klart fattat att det var kalas på förskolan Myran, men att han inte fått något paket förbryllade honom något.

-Mamma köpa till mig. Slå in sen, sa han och pratade om bomber och granater, eller kanske rättare sagt smällare och små fyrverkerier som förskolefröknarna plockat fram för att sätta färg på kalaset.

Sedan drog Josef i sin toppluva, skruvade den ett varv, men tyckte, trots att våren tassat in på förskolan, att det inte var dags att svida om. Mössan fick sitta kvar på huvudet. Det var varmt och gott. Kompisarna Ida Bengtsson, 6 år, och Madeleine Sällström, 5 år, konstaterade blygt att det nog var vår nu för:

-På vintern är det kallt och på våren är det bara pyttelite kallt, sa Madeleine och Ida höll en kort utläggning över vika aktiviteter som kunde klassas in under kategorin vårtecken.

-Då kan man, leka och busa och brottas, sa hon.

De båda hade också hunnit leta vårtecken i backen. Där hade de hittat en pippifågel, en vitsippa, en blåsippa och en massa grässtrån och det var årets vårfynd.

Teodora Radojicic tyckte att det var trevligt med kalas.

-Vem är det som fyller år?

-Jag vet inte, men det är inte jag. Det är myrorna som fyller kalas, sa hon.

Fotnot på Myrans förskola går 109 barn i åldrarna ett till fem. 1975 startade förskolan sin verksamhet i Vilboken.

Sanna Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.