1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Jubilerande folkmusiker kommer till Olofström

Som enda plats i Blekinge gästas Olofström av folkmusikgruppen Frifot på torsdag kväll.
Olofström • Publicerad 9 oktober 2007
Foto:Johan M nsson/RMD Flyt. Flyt är namnet på Frifots nya skiva. Gruppen består av Lena Willemark, Ale Möller och Per Gudmundson. Foto:Lena Ehring Gert Hoff.
Foto:Johan M nsson/RMD Flyt. Flyt är namnet på Frifots nya skiva. Gruppen består av Lena Willemark, Ale Möller och Per Gudmundson. Foto:Lena Ehring Gert Hoff.Foto: Johan M nsson/RMDLena Ehring

Gruppen bildades 1987 och består av Ale Möller, Per Gudmundson och Lena Willemark.

Det är tre av de mest färgstarka profilerna på den svenska folkmusikscenen.

Bred publik Sedan starten har de genom turnerande i Sverige och utomlands fått en bred publik långt utanför de vanliga folkmusikkretsarna, bland annat genom turnéer i USA och Japan.

I oktober gör de en två veckor lång turné i Sverige. Olofström blir deras enda stopp i Blekinge. I november följs den svenska turnén av bandets tredje Japanturné.

Jubileum och skivsläpp Turnén är en kombination av 20-årsjubileum och en skivsläppsturné för deras nya skiva Flyt.

Senast det begav sig var 2005, då Sluring gav gruppen en Grammis.

På Flyt rör sig bandet mot det mer avskalade och ett uttryck som kan sägas vara något av en tillbakagång till rötterna. Låtspelet och svänget står i centrum.

Konserten i Olofströms Folkets Hus är ett samarrangemang mellan Kultur och Fritid, Holje folkdansgille och Musik i Blekinge.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.