1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Joggingtur slutade i våldtäktsförsök

När den 19-åriga kvinnan passerade Strandplanen vid Halen på sin joggingtur i fredags kväll blev hon ikullvräkt av en 25-årig man. Han hann riva sönder hennes tröja innan hon lyckades slita sig loss och springa från platsen.
Olofström • Publicerad 9 november 2005

-Vi håller just nu på att säkra vissa spår. Bland annat undersöker vi kvinnans kläder för att få fram teknisk bevisning, säger kriminalinspektör Tommy Eriksson som leder spaningsarbetet efter våldtäktsmannen.

Säkrar spår

Polisen har vissa signalement på mannen men vill inte avslöja vad man vet i hopp om att först få in fler vittnesuppgifter från allmänheten.

Det var vid halvåttatiden på fredagskvällen som mannen förgrep sig på kvinnan. Han hade fått ner henne på marken och satt sig på henne när en bil passerade förbi.

Då blev mannen skrämd och kom av sig varefter kvinnan kunde slita sig loss och fly därifrån.

Söker förbipasserande

-Vi vill bland annat ha kontakt med bilföraren som dök upp i närheten av brottsplatsen under våldtäktsförsöket för att ta reda på vad han har sett, säger Tommy Eriksson.

Dessutom undersöker polisen om liknande händelser inträffat i närliggande kommuner utanför länsgränsen.

Tommy Eriksson understryker att ärendet har mycket hög prioritet.

-Vi ska göra allt vad vi kan för att lösa det här fallet.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.