1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Internetarbetet går trögt

Det går trögt med arbetet att få fram snabbare Internetuppkoppling till Gränum och Hemsjö. Nu ser det ut som att det kan dröja ända fram till 2005 innan alla kommunens invånare har tillgång till snabbt Internet..
Olofström • Publicerad 25 april 2003

Jörgen Nilsson, vd för Olofströmskraft, säger att det ser ljusare ut för Vilshults del. En upphandling pågår fram till den 5 maj. Men det är inte säkert att någon vill ta sig an arbetet.

- Det är väl ingen god affär så det kan vara så att ingen kommer med anbud.

För Gränum och Hemsjös del ser det än värre ut. Olofströmskraft behöver ett visst antal intressenter på dessa orter som tecknar sig för snabbt Internet innan arbetet kan sätta igång. Jörgen Nilsson låter inte helt hoppfull.

- Jag tror att det kommer att hamna i kommunstyrelsen så småningom. Någon måste ju betala för det hela.

Topografin omöjliggör en lösning för Gränums del som man tidigare hoppats på. Inte ens radioLAN kan komma runt en backe.

Senast 2005

Jörgen Nilsson uppger att det nu finns funderingar på att lägga en plan där Gränum och Hemsjö har snabbt Internet senast 2005.

Det är stor skillnad mot vad som tidigare angetts. I den ursprungliga planeringen skulle det vara klart i Gränum i april och i Hemsjö i juni i år.

Det är kostnaderna som ställer till det för projektet.

Kostnadsbilden

- Av kommunens 13 500 invånare har 9 000 tillgång till Internet hos Olofströms kabel tv. Kostnadsbilden för att bygga ut så att alla invånare i kommunen får tillgång till Internet är besvärlig, säger Jörgen Nilsson.

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.