1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Inga tips om försvunnen 15-åring

Polisen har ännu inte fått in några tips om den försvunne 15-årige pojken.
- Det är alltid allvarligt när någon försvinner, men vi har fortfarande inget att gå på, säger närpolis Tommy Eriksson.
Olofström • Publicerad 6 september 2002
15-årige Haik Barseghjan är fortfarande försvunnen.
15-årige Haik Barseghjan är fortfarande försvunnen.Foto: 

Han hoppas att pojken håller sig gömd någonstans. Förhoppningen delas av Ulf Selling, rektor på Borgensskolan, där Haik Barseghjan började skolan den 19 augusti.

Den armeniska familjen, som söker asyl i Sverige, kom till Olofström i somras. Pojken hann gå i skolan i knappt två veckor innan han försvann i slutet av förra veckan. I går efterlystes han med bild i lokaltidningarna.

- I nuläget påverkas inte skolans arbete av försvinnandet, säger Ulf Selling. Det är klart att vi lärare pratar mycket om det, men de övriga barnen försöker vi hålla utanför så gott det går. Många av dem har hemska upplevelser bakom sig innan de kommer hit. Vi tycker inte att de behöver oroas mer.

Enligt uppgifter till polisen lämnade Haik Barseghjan skolan upprörd och ledsen över att familjen fått nej på sin ansökan att få stanna i Sverige.

- Han lämnade skolan innan skoldagen var slut, i övrigt kan jag inte kommentera den uppgiften, säger Ulf Selling. Många av våra elever här har som sagt varit med om hemska saker innan de kommer hit. Det är klart att många behöver bearbeta sina upplevelser och vi har också förmedlat en hel del kontakter, då främst till BUP, barn- och ungdomspsykiatrin, i Karlshamn.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.