1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Olofström får i sommar sin första mc-träff. Det händer på Fritzatorpet mellan 12 och 14 juli. Musik och tävlingar planeras, och lördagens stora dragplåster blir Black Ingvars.
Olofström • Publicerad 24 januari 2002
Foto: CARINA LODGE Ny träff. Olofström ska få sin första mc-träff. Leo Dugala på Fritzatorpet och Åke Nilsson på Oves Motor är två av arrangörerna.
Foto: CARINA LODGE Ny träff. Olofström ska få sin första mc-träff. Leo Dugala på Fritzatorpet och Åke Nilsson på Oves Motor är två av arrangörerna.Foto: 

- Det blir deras enda framträdande i Sverige i sommar, säger Tommy Andersson, marknadsförare på Fritzatorpet.

Dessutom planeras spelningar med bland annat flera lokala band de övriga dagarna.

"Oves Summer Camp" är ett samarbete med Ove Motor i Olofström.

- Så många besökare som till vår motormässa i februari blir det kanske inte, men vi räknar med mycket folk, säger Åke Nilsson.

- Blir det 200 personer får vi vara nöjda, men det skulle förvåna mig om det kommer färre än 500, säger Jan Stigsén.

Normalt inga mc-träffar

Skulle campingplatserna vid Fritzatorpet ta slut har Leo Dugala andra lösningar på gång. Det finns flera campingplatser inte långt därifrån.

Sommaren är normalt ingen tid för mc-träffar. Det är en orsak till att arrangörerna tror att intresset kommer att bli stort.

Idén kommer från Steve Olsson, polis i Olofström och hängiven mc-förare.

Träffdekal ska tas fram

- Jag tänkte på vilka möjligheter det fanns här ute, både för camping och för fina rundturer på vägarna i kommunen. Att koppla ihop den idén med Oves Motor föll sig därefter ganska naturligt, säger han.

Arrangörerna har kontaktat mc-klubben Blekinge motorcyklister för att på så sätt få spridning på informationen om träffen. Givetvis ska också en speciell träffdekal tas fram.

- Gör vi det här riktigt bra, så blir det ännu bättre till nästa år, säger Leo Dugala optimistiskt.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.