1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hushåll fortfarande strömlösa

15 abonnenter hos Olofströms Kraft AB väntade under måndagen fortfarande på att få tillbaka strömmen.
Företaget hade under dagen 25 personer ute för att röja i ledningsgatorna efter helgens snöoväder..
Olofström • Publicerad 22 oktober 2002

Driftsingenjören Anders Wiberg hoppades under eftermiddagen att de sista strömlösa hushållen skulle få tillbaka strömmen till kvällen.

- Men vi har fortfarande ett omfattande arbete framför oss. De närmaste 14 dagarna räknar vi med att fortsätta arbetet med att röja undan efter snöovädret.

- Tyvärr kan det betyda att strömmen kan komma att försvinna ibland under den tiden, men bara för kortare perioder.

De abonnenter som inte fått tillbaka strömmen i går fanns över hela Olofströms Krafts spridningsområde, bland annat norr om Olofström och i trakterna av Kylinge och Vånga. Det rörde sig uteslutande om lågspänningsabonnenter på landsbygden.

- Det som ställde till det nu är att löven fortfarande finns på träden, att grenarna bröts av på grund av tyngden, och att de i sin tur gjorde att ledningarna brast, säger Anders Wiberg. Tyvärr kan vi inte göra mycket åt det.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.