Hugo Ballovarre är död

Olofström Artikeln publicerades
Hugo Ballovarre, tidigare vd hos Olofströmshus, har avlidit 74 år gammal.
Foto: Bo Åkesson
Hugo Ballovarre, tidigare vd hos Olofströmshus, har avlidit 74 år gammal.

Hugo Ballovarre, tidigare vd hos Olofströmshus, har avlidit. Ett av de senaste uppdragen var som ordförande för PRO i Olofström.

– Han var en mycket uppskattad ordförande hos oss, säger Birgit Jonsson, som i många år varit föreningens vice ordförande.

Hon berättar att när Hugo Ballovarre på grund av sjukdom i somras fick avsäga sig sitt uppdrag, tog hon över hans arbetsuppgifter som ordförande.

– Han sa att han skulle ta en timeout, och vi, liksom han själv, trodde att han skulle komma tillbaka, men så blev det inte, säger Birgit Jonsson.

Rolf Persson, tidigare bland annat utbildningsnämndens ordförande i Olofström, berättar att Hugo Ballovarre kom till Olofström genom ett arbete som fastighetschef hos Riksbyggen. Senare blev han vd för det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus.

– Han var aktiv inom det socialdemokratiska partiet, hade inga tyngre uppdrag, men var med på medlemsmöten och hade kontakten hela tiden, säger Rolf Persson. Att han nu har gått bort är förstås en förlust, det är alldeles för tidigt.

Förutom uppdraget som ordförande i PRO har Hugo Ballovarre på senare år också varit aktiv inom Civilförsvarsförbundet i Olofström.