1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hon är tjejernas favorit

Hon är liten, rödbeige och så där lagom lurvig. Hästen Quennie är en riktig kelgris för de unga stalltjejerna på Olofströms ridklubb..
Olofström • Publicerad 30 april 2002
Tjejernas favorit. Hästen Quennie behöver inte sakna uppmärksamhet. Det ser hennes skötare Nathalie Kultanen och de andra tjejerna i stallet till. Foto: BO ÅKESSON
Tjejernas favorit. Hästen Quennie behöver inte sakna uppmärksamhet. Det ser hennes skötare Nathalie Kultanen och de andra tjejerna i stallet till. Foto: BO ÅKESSONFoto: 

Den 19 år gamla hästmadamen är ett gotlandsruss och har tidigare bott på Lojsta hed på Gotland, som det anstår ett äkta russ. Med sina 1,28 meter i mankhöjd är hon en av stallets minsta fyrbenta invånare.

Tolvåriga Nathalie Kultanen hyr henne. Det innebär att Nathalie rider och pysslar om henne tre dagar i veckan. Fast ska sanningen komma fram är Nathalie i stallet nästan varje dag, så fort hon får en ledig stund över från skolarbetet i klass 6 D på Brännaregården. Att rida är det roligaste som finns. Särskilt att hoppa. Och det kan gå vilt till när Quennie är i farten. För det är inte alltid hon behagar att göra som ryttaren vill.

- Hon är lite ziggig, intygar Nathalie. Hon brukar bocka. Jag har nog trillat av henne minst 50 gånger, säger Nathalie obekymrat. - Det är ju bara att hoppa upp igen.

Bettina Bettenhausen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.