1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hederström slutar på kommunen

Efter 26 år slutar nu stadsarkitekt Lars Hederström på Olofströms kommun. Han får inte sin tjänstledighet förlängd efter årsskiftet.
Olofström • Publicerad 3 oktober 2003

Lars Hederström har de senaste åren varit tjänstledig från sin tjänst på miljö- och byggkontoret av och till. 1999 var han tjänstledig för att vara huvudprojektledare för EU-projektet Seb-Trans. För närvarande är Lars Hederström tjänstledig för att jobba i Växjö som länsarkitekt i Kronobergs län.

- Lars Hederström har varit iväg till och från i flera år. Det känns som om han har lämnat den här kommunen, säger miljö- och byggnämndens ordförande Pirjo Veteli.

- Vi har behov av en beständig organisation och får förhoppningsvis mer struktur på kontoret framöver.

I sitt brev till kommunen där Hederström ber om förlängd tjänstledighet skriver han att han i första hand anhåller om ytterligare tre månaders tjänstledighet.

"Om detta inte är möjligt så kommer jag till slutsatsen att jag härmed säger upp min anställning i Olofströms kommun from 2004.01.01."

Enligt lag måste kommunen ha tillgång till en stadsarkitekt, men han eller hon måste inte vara anställd hos kommunen.

- Vi har inte behov av en stadsarkitekt på heltid. Om det blir en stadsarkitekt på konsultbasis eller ett samarbete med någon annan kommun vet jag inte. Det är sådant som vi får diskutera den närmaste tiden, säger Pirjo Veteli.

BLT har sökt Lars Hederström för en kommentar, men han var inte i tjänst på länsstyrelsen under gårdagen.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.