1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Han är nöjes- kungen

I början av året bestämde sig Danny Carlsson för att satsa allt på nöjesbranschen. Även om marknaden är begränsad tror han på sin hemort.
-Alla shower kommer att ha premiär här i Olofström, lovar han.
Olofström • Publicerad 13 april 2005
Satsar friskt. Olofströms nya nöjesprofil Danny Carlsson har massor av vilda idÈer. Efter succÈn med krogmusikalen Grease hoppas han nu på sin nya schlagershow som har premiär i maj. Dessutom kommer han själv att debutera som sångare. Foto: Bo Åkesson
Satsar friskt. Olofströms nya nöjesprofil Danny Carlsson har massor av vilda idÈer. Efter succÈn med krogmusikalen Grease hoppas han nu på sin nya schlagershow som har premiär i maj. Dessutom kommer han själv att debutera som sångare. Foto: Bo ÅkessonFoto: Bo Åkesson

Han har nyss sagt upp sig från Ikea och satsar allt på ett kort, Danny Carlsson.

-De fick nog av mig när jag satt och pratade i telefon med artister hela tiden, berättar han litet skämtsamt.

Hans nystartade företag DC Event har tagit mer och mer av hans tid i anspråk. I höstas gjorde han stor succÈ med musikalen Grease som krogshow på First Hotel i Olofström. I januari satte han upp samma show på Gourmet Grön i Karlshamn och till sommaren bli det Karlskronapublikens tur att få se den.

Olofström kommer först även när den nya schlagershowen har premiär i maj.

Ortens nöjeskung

Danny Carlsson är född och uppvuxen i Olofström och är ortens nye nöjeskung.

-När jag var liten tyckte jag att Olofström var världens tråkigaste håla. Men att alla känner alla är inte bara negativt. Nu trivs jag med att många kommer fram och hälsar när jag går och handlar i affären.

I dag bor han och familjen i Älmhult, men de letar efter hus i Olofström.

När något bra händer går djungeltelegrafen direkt, som när ryktet om Grease spreds och showen drog fulla hus.

-Då behövs det inte så mycket annonsering.

Men naturligtvis kan det bli flopp också. Det fick Danny Carlsson erfara under långfredagens disko, som slutade med röda siffror. Att Olofström är en liten ort är både på gott och ont.

-Men det är fel att säga att Olofströmsborna är tråkiga. Det gäller bara att erbjuda dem rätt grej, säger Danny Carlsson.

Mat och skådespel

Mat i kombination med underhållning är något som verkligen gått hem.

Danny anlitar artisterna till sina shower från Blekinge och grannlänen, men ser alltid till att ha en lokal kändis med på scenen. Det är viktigt för att locka publiken.

-Många använder mina shower som språngbräda i karriären. Jag måste ständigt leta efter nya talanger, säger Danny Carlsson utan att låta särskilt bekymrad för det.

Krogshower räcker inte heller till i längden för att göra företaget lönsamt. Danny Carlsson kommer också att vända sig till företagen i Olofström för att sälja underhållning. Han är säker på att marknaden finns.

-Många företag vänder sig i dag till Växjö eller Karlskrona när de vill hyra in underhållningsartister.

Lokal schlager

Efter Ishallsfesten till valborg som kommer att bjuda på stå-upp-komik med Lars Magnusson och ett femtio meter långt buffÈbord, blir det alltså dags för ett slags schlagerfestival i lokal tappning.

-Det blir omröstning och klassiska schlagernummer men även hel del parodi, berättar Danny Carlsson, som dessutom avslöjar att han själv kommer att debutera som sångare under våren.

Inför framtiden har han massor av andra vilda idÈer. Eller vad sägs om en jättestor kräftskiva mitt på torget?

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.