1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hälsotorget satsar stort på motion

De kommande veckorna satsar Hälsotorget på apoteket stort på tema fysisk aktivitet. Olofströmarna ska övertygas om vinsterna med ett rörligare liv.
Olofström • Publicerad 13 januari 2007
Foto:Kristina Olsson Stava på. Judith Csuka, Henrik Viktorsson och Ann-Christin Hovold på hälsotorget hoppas kunna ge olofströmarna verktyg till ett friskare liv. Under temaveckorna anordnar de bland annat stavgång dit både nybörjare och vana hälsas välkomna.
Foto:Kristina Olsson Stava på. Judith Csuka, Henrik Viktorsson och Ann-Christin Hovold på hälsotorget hoppas kunna ge olofströmarna verktyg till ett friskare liv. Under temaveckorna anordnar de bland annat stavgång dit både nybörjare och vana hälsas välkomna.Foto: 

I en dryg månad ska hälsotorget locka olofströmarna att bli mer fysiskt aktiva. Det anordnas stavgång tillsammans med sjukgymnast två gånger i veckan där den som vill prova på kan låna stavar.

- Vi har hand om livsstilsfrågorna. Kost, motion och tobak är de tre största. Vi jobbar för att folk ska äta bättre och röra sig mer, säger Ann-Christin Hovold, en av sjukgymnasterna som arbetar på hälsotorget.

Det finns också möjlighet att göra ett hälsotest under temaveckorna. I det ingår allt från konditionstest på cykel till samtal kring livsstil-fysisk aktivitet. Personalen kan också skriva ut fysiska aktiviteter på recept.

- Det kan vara att en person ska börja gå i stället för att äta blodtrycksmedicin.

Den 31 januari blir det föreläsning i Olofströms Folkets hus med Vickie Molin, hälsokonsult i Kristianstad. Hon kommer bland annat att prata kring det egna ansvaret för hälsan, motivation till motion och hur mycket - eller litet - man behöver träna.

- Hon drog fulla hus i Sölvesborg för några år sedan, säger Ann-Christin Hovold.

Många av aktiviteterna som erbjuds under temaveckorna kommer att finnas kvar även senare.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.