1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Olofströms andra mässa för hälsa, säkerhet och miljö blev en lika stor framgång som den första.
- När den här dagen är slut ska vi sätta oss ned och planera för nästa år, säger Åsa Hagelberg i civilförsvarsförbundet.
Olofström • Publicerad 17 november 2003
Tips och råd. Det gav Jeanette Nielsen till bland andra Oili Tarakkamäki. Foto: Carina Lodge Framåt sträck. Pausgympade gjorde bland andra bokhandlaren Johnny Karlsson.
Tips och råd. Det gav Jeanette Nielsen till bland andra Oili Tarakkamäki. Foto: Carina Lodge Framåt sträck. Pausgympade gjorde bland andra bokhandlaren Johnny Karlsson.Foto: 

Arrangörerna har uppskattat att det kom minst lika många besökare till årets hälsomässa i gymnastikhallen som till förra årets mässa.

Det rör sig om cirka 500 personer. Samtidigt passade många på att fira att simhallen fyller 40 år i år. Det gjordes med gratis bad och gratis fika. Uppemot 50 personer, de flesta barn, beräknades ha utnyttjat den möjligheten.

Fler utställare

Den andra mässan blev större än den första. 15 utställare fanns på plats, mot nio stycken förra året.

- Många fler kan det inte bli om vi ska behålla den här känslan av en "lagom" stor mässa, säger Åsa Hagelberg. Men möjligheten att växa finns ju, så vi får se hur det blir till kommande år.

Hittills har mässan använt ena halvan av gymnastikhallen samt andra våningen med cafeterian. För bokhandlaren Johnny Karlsson, van mässarrangör i Olofström, var det premiär. Han saluförde en mängd böcker på temat hälsa, säkerhet och miljö. Han passade också på att delta i pausgympapassen som Friskis och Svettis arrangerade under dagen.

Säkerhet och miljö

En nyhet för året var de tre föreläsningarna, som hölls av räddningschef Mats Berglund, kostchef Britt Kilsäter och Eskil Hedberg, ordförande i Astma- och Allergiföreningen i Blekinge.

Naturskyddsföreningens ordförande Anders Lindoff slog ett slag för miljömärkning, som kan vara en djungel att hitta i för den som inte kan tyda alla symboler rätt.

- Allt fler av våra svenska varor blir miljömärkta, men det är inte alltid att samma sak gäller för de utländska. Det gäller att vara på sin vakt och hela tiden trycka på för att bilda opinion. Därför kommer vi att göra extra kontroller när Lidl öppnar i Olofström, säger Anders Lindoff.

Massage i olika former hade en framträdande plats på årets mässa. Där fanns massage för både kroppen, fötterna, ansiktet och håret.

Oili Tarakkamäki var en av dem som njöt av att bli hårmasserad av den ekologiska frisören Jeanette Nielsen från Karlshamn.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.