1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

En 50-årig man har häktats av Blekinge tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för olaga hot, olaga frihetsberövande, misshandel, vapenbrott samt övergrepp i rättssak.
Olofström • Publicerad 14 oktober 2003

En olofströmskvinna i 30-årsåldern polisanmälde i september en man i 50-årsåldern för att ha hotat henne till livet. Kvinnan uppger för polisen att paret träffades för en tid sedan. Hon ville bara vara vän med mannen, han ville mer. Hon avvisade honom och på senare tid hade han blivit mer och mer hotfull mot henne.

Tog fram pistol

Vid ett tillfälle i september var hon hemma och hälsade på mannen i hans lägenhet i Olofström när han blev hotfull. Kvinnan uppger att han slog henne med knytnäven i magen, hotade döda henne och plockade fram en pistol som han viftade med.

Hon försökte fly från lägenheten vid ett par tillfällen under dagen, och till slut släppte han henne. Enligt kvinnan hotade mannen då att döda henne om hon berättade för någon om det inträffade.

Nekar till allt

Det finns några vittnen till det inträffade, bland annat en person som ringde till kvinnan på hennes mobil medan hon befann sig i mannens lägenhet och då hörde en del av det som pågick.

Mannen nekar till det kvinnan anklagar honom för. Han anser att de hade en vänskapsrelation och att de vid middagen i hans lägenhet bråkade verbalt, men att det inte hände något annat.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Han anhölls i sin frånvaro den 25 september och greps i fredags. Nu har åklagaren två veckor på sig att väcka åtal mot mannen.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.