1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gymnasieelever vill hjälpa barnen i Ryssland

Fem gymnasietjejer i Olofström satsar nu sin tid och sitt engagemang på att samla in pengar till bygget för barnhemsbarnen i Ryssland.
Olofström • Publicerad 8 september 2006
skriver plakat. Sara Davidsson och Sara Colleen hoppas att fler olofströmare ska engagera sig i barnhemsbarnens öde i Ryssland. Foto:Kristina Olsson
skriver plakat. Sara Davidsson och Sara Colleen hoppas att fler olofströmare ska engagera sig i barnhemsbarnens öde i Ryssland. Foto:Kristina OlssonFoto: 

Det gymnasiala projektarbetet skulle vara meningsfullt. Det var Sara Davidsson, Sanna Dolck och Nina Mårtensson i SA3 samt Emma Ingmarsson och Sara Colleen i NV3 helt överens om.

Efter att ha läst i BLT om de ryska barnhemsbarnen var inriktningen klar. De skulle satsa på att samla in pengar till det planerade gruppboendet. Det ska rädda de äldre barnhemsbarnen i Krylowo från att behöva bo på ålderdomshem.

- Vi hoppas att insamlingen ska nå målet på minst en halv miljon kronor, säger Nina Mårtensson.

Hittills har BLT-läsarnas insamling i samarbete med Baltijskhjälpen och Rotary fått in cirka 460 000 kronor. Nu arbetar tjejerna hårt för att dra in mer pengar. De har tagit kontakt med företag i Olofströms kommun och nu är det dags att vända sig till privatpersoner. I helgen finns de vid Maxi för att informera intresserade.

- Vi vill att intresset för insamlingen sprider sig i kommun-en och att fler känner att de vill hjälpa till, säger Sara Davidsson.

Att barnhemsbarnen sedan de fyllt 18 får bo på ålderdomshem har gjort intryck på tjejerna. Att medverka till att ungdomarna får ett värdigare boende känns bra.

- Vi vill hjälpa till att förbättra deras villkor, säger Sara Davidsson.

I januari hoppas tjejerna kunna åka till Ryssland för att med egna ögon se hur barnen har det i sitt hemland.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.