1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Grease ska roa i höst

Om allt går som Danny Carlsson och First Hotel tänkt sig kommer Grease att roa Olofströmsborna i höst.
På söndag blir det audition.
Olofström • Publicerad 15 juni 2004
Foto: JAN collsiöö/pressens bild Grease. Olofström får sin egen version av den klassiska musikalen Grease. Bilden är hämtad från Globen där den bland annat sattes upp för några år sedan. Filmen tog världen med storm i juni 1978.
Foto: JAN collsiöö/pressens bild Grease. Olofström får sin egen version av den klassiska musikalen Grease. Bilden är hämtad från Globen där den bland annat sattes upp för några år sedan. Filmen tog världen med storm i juni 1978.Foto: 

Det hela är ett samarbete mellan Danny Carlssons nystartade företag DC Event och First Hotel. Mat, show och dans efteråt. Hotelldirektör Per Eriksson tycker Danny Carlssons idé är precis rätt koncept.

- Vi vill medverka till att det händer något i Olofström. Nu gör vi något för olofströmarna, förhoppningsvis också med olofströmare.

- Det ska bli roligt att se vad det här kan ge. Det gäller att våga pröva. Vi vet att det finns mycket duktigt folk i trakten och det vore kul att lyfta fram dem, säger Per Eriksson.

Mycket show

Danny Carlsson som är född och uppvuxen i Olofström sysslade med teater på gymnasiet. Att nu vara med om att sätta upp Grease som krogshow på den gamla hemorten är en dröm som förverkligas.

- Jag vet ju sedan jag själv bodde här att det inte händer så mycket. Det är det jag vill ändra på. I första hand siktar vi på tre-fyra föreställningar.

Grease i Danny Carlssons tappning innebär en show på scen med alla de klassiska Greaselåtarna, men också mycket show bland gästerna vid borden.

- Jag vill att showen ska vara ute bland publiken.

Danny Carlsson arbetade på Mallorca med nöje för ett par år sedan och var med när det sattes upp en liknade Grease-show där.

Numera bor han i Älmhult och arbetar på Ikea:s lager. Skiftarbetet ger honom möjlighet att jobba extra med det han gillar mest: nöje.

- Det är en tuff, men kul bransch!

Lokala begåvningar

Nu ska det egna företaget få växa i lugn och ro. För Danny Carlsson har fler planer på sikt för Olofström. Nu närmast hoppas han på mycket folk på söndagens audition. Danny Carlsson har redan flera tänkbara namn på sin lista, men vill ge alla som är intresserade chansen att visa vad de kan.

- Den är öppen för alla över 18 år. Jag vet att det finns många duktiga olofströmare, inte minst tack vare musikklasserna.

- Självklart ska de som söker kunna sjunga och dansa, men minst lika viktigt är att vara utåtriktad och tycka det här är något roligt.

kristina.olsson@blt.se

0454-342 33

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.