GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Granskning: Så femdubblades kostnaden för det kommunala bostadsprojektet

Bostadsprojektet Övre Strandplan beslutades som en del i att göra Olofström till en attraktiv inflyttningskommun. Prislappen var modest och de skattekronor som skulle användas till projektet var tänkta att ge mångfalt tillbaka.
Idag är uppfattningen att det var en otillräcklig markundersökning som låg till grund för att projektet startades, och troligen hade beslutet att exploatera området aldrig tagits om de verkliga kostnaderna och markproblemen varit kända.
Projektet med en ursprunglig budget på knappt fem miljoner kronor är idag uppe i kostnader på drygt 25 miljoner, och fortfarande återstår problem som äter av kommunens kassa.
Olofström • Publicerad 19 januari 2022
Foto: Bo Åkesson