1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Granne överklagar beslut om bygglov

Ett bygglov för en förrådsbyggnad på Sturevägen överklagas till länsstyrelsen av en kvinna som bor granne med tomten där byggnaden ska uppföras. Kvinnan menar att förrådet hamnar för nära hennes tomt och att flera felaktigheter föreligger i miljö- och byggnämndens beviljande av bygglovet.
Olofström • Publicerad 15 maj 2003

Den 8 april i år tog miljö- och byggnämnden beslutet att bevilja bygglov för en förrådsbyggnad på Holje 2:113 på Sturevägen i Olofström. Men det krävdes votering begärd av Rolf Liljequist (fp) där han yrkade på att nämnden skulle bifalla bygglovsansökan som mindre avvikelse från gällande detaljplan som inte tillåter någon bebyggelse.

Utfallet av voteringen blev ett beviljande med minsta möjliga marginal, sex röster för och fem röster emot. Trots att detaljplanen inte godkänner byggnation på tomten beviljade alltså nämnden bygglov. Enligt kvinnan som bor granne med Holje 2:113 är det enda gången på 14 år som ett ärende gått till votering i miljö- och byggnämnden.

Enligt bygglovsansökan ska förrådsbyggnaden vara 26 kvadratmeter och 3,25 hög och endast ligga två meter från grannens tomt vilket kvinnan motsätter sig. Hon frågar även i överklagandet till länsstyrelsen varför ägaren vill placera en garageport i byggnaden när den endast ska användas som förråd.

Kvinnan har även synpunkter på miljö- och byggnämndens hantering av ärendet efter det att bygglovet beviljades. Ett besked ska skickas ut till berörda parter där information om hur ett överklagande går till.

Kvinnan fick inte beskedet förrän den 22 april, alltså två veckor efter det att beslutet fattades. Tidsgränsen för att överklaga ett beslut i miljö- och byggnämnden är vanligtvis tre veckor.

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.