1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Volvos tjänsteårsfest blev en galaföreställning där företagets trotjänare som vanligt stod i centrum.
Kvällens höjdpunkter blev Derek Jessimans skotska högtidsdräkt och Sveriges mest kända bildoktor, Bosse Andersson.
Olofström • Publicerad 24 november 2003

I lördags kväll rullades den röda mattan ut för Volvos trotjänare. Tjänsteårsfesten var den 34:e i ordningen och under kvällen fick 44 anställda, som jobbat på Olofströmsföretaget i 25, 35 respektive 45 år, hedersutmärkelser i form av ett extra tillskott på 10 000 kronor i pensionskassan.

Skotsk högtidsdräkt

Derek Jessiman, platschef på Volvo Personvagnar i Olofström, kom till festen i skotsk högtidsdräkt och betonade i sitt tal till trotjänarna att kilten var ett sätt att hedra dem som ställt upp för företaget under alla år.

- I kväll är det ni som står i centrum, sa Derek Jessiman.

Efter ett uppträdande av sångerskan Pernilla Bjelkenbrant och en lång hyllningsceremoni till trotjänare så tog Bosse Bildoktorn över Folkets Husscenen.

Mannen som lyckats göra tv-underhållning av fallfärdiga bilar och oväntade reservdelar var inte sen med att erkänna att han använde fusklappar.

- Varför tror ni annars jag tittar ner under motorhuven hela tiden, sa han.

Det var inte speciellt överraskande att kåseriet kom att handla om Volvo. Han berättade om en färd i en Volvo PV för 45 år sedan. Och om den första turen i Volvo Amazon 1968.

- Jag var bara fem år gammal när jag var fick åka med morbror Rune i hans Volvo PV. Jag kan fortfarande höra motorljudet och än i dag minns jag känslan, sa Bosse Bildoktorn.

Som också ville starta en namninsamling för att förbjuda radioapparater i alla bilar.

- Det enda jag vill höra då jag kör bil är musiken från motorn och ventilerna. Det är den vackraste musik som finns, sa Vetlandas och Sveriges mest kände bilmekaniker och fick rungande applåder för sin hyllning till

bilar i allmänhet och Volvo i synnerhet.

Innan det blev dags för middagen, en trerättersmeny där huvudrätten var renfilé med kantarell- och schalottenslöksragu och ugnsbakade potatiskuber, höll Derek Jessiman ännu ett tal där han åter tackade trotjänarna.

Under kilten

Derek Jessiman betonade också att han inte tänkte visa vad som fanns under den skotska högtidsdräkten.

- Ni får inte tjata på mig. Jag tänkter inte visa vad som döljer sig under kilten och vad det än må vara är det inte mycket att komma med, sa han och lät sedan maten tillfällligt tysta mun.

Tjänsteårsfesten avslutades med dans till Bert Idoffs Orkester.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.