1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fritidscentret fick ny inspiration

Våga fokusera! Det går inte att satsa på allt! Den uppmaningen levererade omvärldsanalytikern Bengt Wahlström i går på fritidscentret i Fridafors, därMörrumsåns kultur och industriminnesförening höll upptaktsmöte.
Olofström • Publicerad 8 maj 2003
Bilder: CARINA LODGE Ute på jakt. Upptaktsmötet för Mörrumsåns kultur och industriminnesförening bjöd på något för alla åldrar. Syskonen Martin och Andrea Curtsby från Urshult prövade ett skjutvapen. Möte för fritiden. Christina Ekström och Sven-Erik Johansson från Ålshults herrgård hade bjudit in omvärldsanalytikern Bengt Wahlström, till höger, till upptaktsmötet på fritidscentret i Fridafors.
Bilder: CARINA LODGE Ute på jakt. Upptaktsmötet för Mörrumsåns kultur och industriminnesförening bjöd på något för alla åldrar. Syskonen Martin och Andrea Curtsby från Urshult prövade ett skjutvapen. Möte för fritiden. Christina Ekström och Sven-Erik Johansson från Ålshults herrgård hade bjudit in omvärldsanalytikern Bengt Wahlström, till höger, till upptaktsmötet på fritidscentret i Fridafors.Foto: 

OLOFSTRÖM

Per Söderhielm, projektledare för EU-projektet Eco Route informerade om det senaste inom projektet, som drivs av föreningens nu närmare 80 medlemmar. Föreningen är en sammanslutning av företag längs med Mörrumsån, från Huseby i norr till Karlshamn i söder. Projektet, som avslutas 2005, har bland annat som mål att göra Mörrumsåns dalgång till ett primärt besöksmål i Sverige.

Våga fokusera

Christina Ekström och Sven-Erik Johansson på Ålshults herrgård hade lyckats engagera föredragshållaren och inspiratören Bengt Wahlström, författare till boken "Guide till upplevelsesamhället".

Han betonade vikten av att det är medlemmarna själva som måste ordna så att alla idéer kan bli verklighet.

- Men ni måste samtidigt våga fokusera på ett antal upplevelser, just nu spretar det åt allt för många håll samtidigt. Ni måste hitta vägar in, så att människor får en chans att upptäcka allt det andra som ni har att förmedla.

Samarbete var också ett nyckelord.

- Konkurrens finns inte på hemmaplan, ni måste samarbeta, uppmanade han.

Aktiviteter för alla

Eftermiddagen och kvällen innehöll en mängd aktiviteter för alla åldrar och det var ett digert program som medlemmarna bjöds på. Det startade på eftermiddagen och avslutades sent på kvällen. Då hade det också bjudits på mat samt underhållning av De Gubbs från Olofström. Därmellan hann medlemmarna också pröva på några av alla de aktiviteter som fritidscentret erbjuder.

- Förhoppningsvis har vi blivit ännu fler medlemmar innan den här kvällen är slut, säger Christina Ekström. För vi behöver bli fler, och vi vill gärna komma i kontakt med alla dem som har idéer kring hur vi kan marknadsföra alla upplevelserna kring Mörrumsån.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.