1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Epsilon Industrikonstruktioner expanderar och söker nu processberedare och robottekniker.
- Det handlar om minst två personer, men inom kort tror vi att fler kommer att anställas, säger Rune Svensson, platschef.
Olofström • Publicerad 11 oktober 2003

Vad ordet fler innebär i det här fallet vill inte Rune Svensson gå in på i dagsläget. Han konstaterar kort att Epsilon

Industrikonstruktioner har hamnat på trygg mark sedan flytten från Svängsta till Olofström för ett och ett halvt år sedan.

- Vi har fått ordning på verksamheten och orderingången har varit utmärkt den senaste tiden. Däremot har vi gått över från att sälja rena konsulttjänster till att erbjuda våra kunder projekt till ett fast pris. Det är det marknaden efterfrågar i dag, säger Rune Svensson.

Positiv framtid

Epsilon Industrikonstruktioner har i dag 24 anställda i Olofström. Flera av de anställda har tidigare jobbat på Volvo och ABB och företaget sysslar i huvudsak med att leverera sammansättningsprojekt åt industrin. Hittills med framgångsrikt resultat.

- Vi ser en positiv framtid just nu och det känns bra att vi vågar expandera, säger Rune Svensson.

Nu söker företaget först och främst en person med flera års erfarenhet från processberedning av sammansättningslinjer och en eller flera robottekniker med tidigare erfarenhet från både beredning och programmering.

Självständigt dotterbolag

Epsilon Industrikonstruktioner är ett självständigt dotterbolag med elva kontor inom Epsilonkoncernen. Företaget är verksamt inom produkt- och produktionsutveckling och är i grunden ett ingenjörsföretag. Epsilons konsulter servar industribolag främst mot sammansättning. Kort sagt handlar det om att föreslå hur en produkt ska byggas och sedan, efter klartecken från kunden, tillverka utrustningen.

Uppdrag från bilindustrin, till exempel Volvo och Saab står för cirka 60 procent av den totala omsättningen och företaget har därför kontor i samtliga stora bilorter, som Göteborg, Trollhättan och inte minst Olofström.

christian.hylse@blt.se

0454-342 31

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.