1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Föreningar kan få miljonstöd

Går kommunen med överskott i år ska inte pengarna hamna på kistbotten. En miljon kronor föreslås gå till föreningslivet.
Olofström • Publicerad 15 september 2010

Allt pekar på att Olofströms kommun även i år går med överskott. Exakt hur mycket pengar det blir är inte klart, men politikerna föreslår att en miljon ska komma föreningslivet till del.

– Föreningarna är väldigt viktiga för oss alla i kommunen. Man kan göra mycket gott med en miljon kronor. Kultur&Fritid får se till pengarna kommer olofströmarna tillgodo på ett vettigt sätt, säger kommunalrådet Margaretha Olsson (S).

Det rådde full enighet kring förslaget i kommunstyrelsens arbetsutskott i går. Yngve Svensson (C) tycker det är ett bra förslag.

– Det är rätt mot föreningarna, de har haft det lite snålt.

Exakt vilka kriterier som ska gälla för att få ta del av engångsutbetalningen är inte klart. Yngve Svensson drar paralleller med Gränums Folketshusförening som behöver pengar till handikappanpassning. Det kan finnas fler föreningar som har liknande problem, menar han.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.