1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ett MP i chock

–  Jag är i chock. Att Sverigedemokraterna går fram så starkt i Olofström är fullständigt makabert. Det säger Miljöpartiets lokale språkrör Jacek Jurkowski dagen efter valet.
Olofström • Publicerad 16 september 2014
Jurkowski (MP)
Jurkowski (MP)Foto: Kristina Olsson

Miljöpartiet i Olofström gör en marginell ökning i kommunvalet med 0,3 procent. Något som Jacek Jurkowski naturligtvis är besviken över.

–  Det är klart att jag hade hoppats på att vi skulle ha fått ett ökat stöd men just nu är det en bagatell i sammanhanget med Sverige­demokraternas fullständigt makabra frammarsch, säger han.

Speciellt då han menar att det inte finns mycket att klaga på i Olofström där SD dessutom inte uträttat någonting.

– Socialdemokraterna sitter kvar vid makten och det är bra. De gör ett bra jobb här i Olofström och det finns i stort sett ingenting att klaga på, så det enda SD vinner röster på är flyktingmottagningen och det är en fruktansvärd utveckling. Jag förstår det inte. Det är ledsamt, inhumant och chockerande, säger Jacek Jurkowski.

Johan Lenell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.