1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

En lekplats för alla åldrar

På grönområdet vid Holjeån, på andra sidan Folkets Hus och Aniaraparken ska den nya storlekplatsen i Olofströms kommun ligga.
Olofström • Publicerad 9 januari 2007
Grafik Lennart von Dahn
Grafik Lennart von DahnFoto: 

Det ska bli en lekplats för alla åldrar, från de allra yngsta till tonåringarna.

Olofström har just nu hela bygget ute på anbud. Per Jönsson, verksamhetschef för kommunens parker och skogar, vill därför inte säga hur mycket satsningen kommer att kosta.

- Men den är kostnadsberäknad till mellan sju och åtta miljoner kronor. Då är anläggningen av simhallens nya parkeringsplatser också inräknad.

Tanken är nämligen att den ombyggda simhallen på något sätt ska knytas samman med storlekplatsen invid ån.

- Vi tror att de som besöker simhallen också vill stanna till på lekplatsen. Problemet är bara hur vi ska göra kopplingen så säker som möjligt, säger Per Jönsson.

Hårt trafikerad väg Mellan grönområdet och den nya parkeringen ligger nämligen den hårt trafikerade och branta Jämshögsvägen.

- Vi håller som bäst på att försöka hitta en lösning som passar alla, säger Per Jönsson, men ännu är vi inte riktigt klara.

När det gäller byggstarten för storlekplatsen hoppas han att den ska bli verklighet så fort som möjligt under våren. Under 2007 ska allting vara klart.

Området är i detaljplanen beskriven som parkmark. Ingenting av själva åfåran påverkas. Närmast utmed ån byggs en ny gång- och cykelväg som ska leda fram till Södra sund. Hela lekplatsen inhägnas med staket.

Från Aniaraparken bakom Folkets hus byggs också en ny mindre träbro som ska leda över ån till den nya lekplatsen.

Indelad i kvarter Lekplatsen är indelad i sex olika kvarter med plats för lekredskap för olika åldrar.

Det blir redskap som passar allt från ettåringar till tonåringar. De sex olika områdena är noga avskilda från varandra.

På området blir också plats för parkbänkar och en paviljong.

Allt ska hålla EU-standard och området ska dessutom vara upplyst på nätterna.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.