En blomma mot barnfattigdom

Olofström Artikeln publicerades
På grässlänten i Stureparken har föreningen Majblomman planterat en levande variant.
Foto: Lena Karlsson
På grässlänten i Stureparken har föreningen Majblomman planterat en levande variant.

På torsdagseftermiddagen började barnen i årskurs tre till sex att sälja årets majblomma som i år har färgen av en vitsippa.

Skolbarnens försäljning av Majblomman inleddes med en planterad majblomma i årets färg på slänten i Stureparken, väl synlig om man kommer på Idrottsvägen.

– Förra året fick vi in 186 000 kronor, berättar Ingrid Thomasson från Majblomman i Olofström.

– Barnen som säljer får tio procent men det var ändå kvar 121 000 kronor som vi har kunnat satsa på barn i kommunen som inte har det så bra ställt ekonomiskt.

Det är föräldrarna som kan ansöka om hjälp med att köpa kläder och skor eller betala deltagaravgifter till olika föreningar.

– Alla har ju inte samma ekonomiska möjligheter. Det talas mycket om barnfattigdom.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.