Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter polisens sökinsats – flickan har hittats: ”Mår efter omständigheterna bra”

En flicka i 15-årsåldern dök inte upp i skolan på torsdagsmorgonen, vilket ledde till en omfattande sökinsats.
På eftermiddagen kunde polisen meddela att flickan återfunnits välbehållen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Olofström • Publicerad 15 juni 2023
Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 13-tiden som polisen meddelade att man var på plats i Jämshög, där man letade efter en flickan som försvann från sin bostad vid halv åtta-tiden på morgonen.

”Flickan var vid försvinnandet klädd i en svart Adidas träningsoverall, ljusbruna kängor och en sjal över huvudet med en svart cykelhjälm. Cykeln är en mörk herrcykel. Flickan har en funktionsnedsättning och beter sig passivt, svarar oftast inte på tilltal.”, skrev polisen på sin hemsida.

Annons

– Flickan är i 15-årsåldern och kom inte fram till skolan som hon skulle. Hon ska ha färdats på elcykel från bostaden i Gränum utanför Jämshög. Vi är på väg med flera bilar för att hjälpa till i sökandet. Det finns inga misstankar om brott i nuläget, sa Patrik Fors, polisens kommunikatör, till BLT.

Vid 14.40-tiden kom det glada beskedet att flickan återfunnits, med hälsan i behåll.

Hur hittades hon?

– Man fick kontakt med henne via telefon, berättar Patrik Fors.

Polisens sökinsats var omfattande.

– Vi har haft flera resurser där uppe som har varit engagerade på olika sätt. Både tagit uppgifter från hemmet, men även rört sig i ledstänger, det vill säga kört fram och tillbaka i ett inrutat mönster för att täcka över en större yta. Vi har även varit där med hundpatrull.

Patrik Fors.
Patrik Fors.Foto: Anna Hermansson
Jens OlanderSkicka e-post
Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons